Arxiu de la categoria: Bordegassos 2014

Bordegassos al homenatge de l’Albert Salvany 2014

 

Homenatge i atorgament Fill Predilecte de VNG al senyor Albert Salvany i Bertran (42)

Dijous dia 20 de novembre de 2014 va tenir lloc a la sala de plens de l’ajuntament de Vilanova l’entrega a la família de l’Albert Salvany del títol acreditatiu de FILL PREDILECTE de la ciutat

La colla va estar totalment a l’alçada omplint la sala i les dels  costats  van voler que fos jo qui parles de  la figura del Albert cosa que em va fer molta il·lusió.

En acabar el acte institucional vam baixar a l’entrada d’ajuntament a fer un refrigeri,  es van trobar tota la colla esperant-los i fent un vano de cinc,  jo de baix,  el Marcos de segon amb el Dani Ponce , la Nerea i la Paula. acte seguit apaguem llums de la plaça i passem unes diapositives del Salvany.

L’ Albert Salvany fa un pilar de quatre per acabar dedicat  al seu pare, molt emotiu, jo també vaig anar a sota.

A la Meva intervenció,  vaig poder controlar els sentiments,   tenia dubtes de poder fer-ho, per l’estima que tenia al Albert.

Molt contens tots.  Aquestes coses fan gran la colla.

Al diari de Vilanova a part del meu escrit, que era el de la colla,  va sortir un escrit molt maco i sentimental del Jaume Pujol.l

El meu parlament

Il·lustríssima Alcaldessa, regidors, gent dels Tres Tombs, Bordegassos, familiars i amics tots del Salvany.

Bona tarda a tothom

En primer lloc vull agrair a  la Colla i al seu president,  Miquel Olària, que sigui jo qui glosi unes paraules en aquest acte tan entranyable.

Ara, què voleu que us  digui?

Així és com començava l’Albert Salvany els seus parlaments a la Colla.

Eres fort com una roca,

més el cor et va trair.

Vilanova t’estimava

i ara plora el teu destí.

Amb aquestes paraules vaig encapçalar el poema que vaig fer-li just quan ens va deixar.

Albert, Vilanova encara t’estima i encara plora el teu destí,

L’Albert i jo mateix ja teníem una amistat molt abans que entrés a formar part de la colla. Molt sovint, li portàvem a ferrar animals o arreglar tota mena d’estris.  Rondinava al mateix temps que els anava arreglant i acabava dient:  – Que vols que et cobri!?  Au, vés! -El que has de fer és no tornar-ho a trencar. Tot això ho deia amb la seva veu gruixuda, seriós, amb mala cara i acabant sempre amb el seu somriure captivador.

Va ser l’any 1976 que un grup de Bordegassos l’anàvem engrescant perquè entrés a formar part de la Colla, ja que ens feia falta gent alta i forçuda com ell. –Què vols que hi vingui a fer a la vostra colla? Tinc massa feina! Només em falta anar als assajos i sortir de casa els diumenges. La dona em faria fora de casa!  I vet aquí, al cap d’un any ja era Cap de Colla.

L’Albert, el nostre cap de colla, era únic, entranyable, un líder sense voler ser-ho, home de moltes paraules, sense facilitat de paraula, un mestre sense haver estudiat cap carrera. Un grandíssim cap de colla,  sense tenir massa idea de com muntar un castell.

El Jaume Pujol fill,  va escriure: “ els que vam tenir la sort de coneixe’l continuem recordant-lo, estimant-lo i sentint-nos profundament orgullosos del fet que formi part del nostre patrimoni personal i emocional”.

“La Colla n’ha quedat empeltada del seu tarannà i avui encara segueix el seu llegat” 

El Salvany  va ser un dels últims Caps de Colla “dels  de  abans”, aglutinador i amic de tothom.

Pocs anys després, les colles van instaurar la figura del President a la part administrativa, i el cap de colla és qui cuida de la part tècnica. Amb això es perd aquella figura entranyable que portava el sac obert per encabir-hi tots el conflictes. Penseu que la seva ferreria era literalment el “confessionari bordegàs per a tot. On hi havia un problema ell hi posava la solució, fent

servir sempre el sentit comú. Amb el seu somriure, que encomanava, sovint no li calien paraules.

El Salvany, com li dèiem nosaltres,  en va gaudir molt i molt dels castells. Era un Bordegàs autèntic amb un sentit de colla altíssim .

I juntament amb els que ell liderava hem d’agrair que avui siguem el que som, ja que després del primer quatre de vuit del 1979 vàrem entrar en uns temps molt difícils, que ara en diem la travessa del desert. Ell va ser, de ben segur, el pal de paller de la colla durant els anys vuitanta .

Aquest dies parlant amb el Víctor Capdet, que fou qui el substituí en el càrrec, m’explicava: El Salvany va ser per a mi el meu gran mestre, de qui vaig aprendre que era molt més fàcil exercir l’autoritat sense ser autoritari.

El Kanco  tècnic amb ell, deia que al Celler de cal Pujol, quan discutíem les alineacions dels castells, molt sovint  intentava sempre “colar” algun casteller desanimat, encara que allò suposés algun desgavell al castell. I  quan xerraven a la ferreria, el Salvany pare solia dir amb veu alta:

“Quan acaben els Tres Tombs, comencen els Bordegassos i quan acaben els Bordegassos comencen els Tres Tombs. Aquí no hi ha qui treballi!!!

L’Eulàlia, primera nena a pujar en un castell de  vuit del món casteller, comentava que les seves mans grosses, fortes i tosques li donaven la seguretat i la tranquil·litat  necessària per començar a enfilar-se .

Des de fa vuit anys i amb molt d’encert, per part de la junta presidida per Marc Ortiz, fem una diada amb el seu nom, intentant que hi vinguin colles punteres del món casteller. Aquest any la Vella de Valls, degut a unes baixes d’última hora, no van poder fer un tres de nou, tot i que portaven la intenció de plantar aquest castell en la diada.

Albert, a la teva diada hi veurem castells de nou! T’ho mereixes!! 

El Salvany va deixar, entre altres coses,  aquests comentaris en el desè  aniversari de la Colla

Sempre dic que els Bordegassos som més que una Colla i això ho hem de demostrar cada dia anant a tot arreu amb la cara ben alta, orgullosos de ser castellers de la colla dels Bordegassos de Vilanova.

Jo sóc un Bordegàs que no tinc res d’especial, només que un dia em vam fer cap de colla i no m’han deixat plegar i, francament, malgrat les amargors i les alegries que dóna aquesta feina, us he de dir que estic orgullós de fer-la.  Així és com gaudia del càrrec.

Deixeu-me acabar amb una anècdota que té a veure amb l’Albert Salvany fill. Gran bordegàs, de qui segur n’estaria molt cofoi. A l’Albert pare li feia il·lusió fer un pilar de quatre amb el seu fill.  El menut plorava perquè no volia pujar. Solució salomònica, com sempre per part del Salvany; fem el pilar i poseu-lo a dalt des del balcó. I així és com va poder fer el pilar que volia.

Albert, “ La Colla  t’estima i plorarem sempre el teu destí”

 Pere Gassó, en nom dels Bordegassos de Vilanova

 

Escrit del Jaume Pujol

A l’Albert Salvany.

Recordo de petit quan, des del celler, baixant pel carrer de les Sogues, sentia un martell picant el ferro, “clinc-clinc-clinc”, un so molt familiar i característic que, juntament amb les campanades de l’església de la Geltrú, formaven part de la banda sonora del nostre barri. Hi havia cops en què, fins i tot, coincidien el quarts o les hores amb el picar del martell, com si d’una bella melodia es tractés.

Recordo perfectament el senyor que picava el ferro.

Jo, amb els meus ulls de nen, hi veia un home immens, gros, sempre amb un “mono” blau, de feina, gastat i enfosquit, amb una cara ennegrida com si acabés de sortir de les profunditats d’una mina i amb unes grans mans treballades i més negres que l’enxaneta del pilar de 7 dels Bordegassos.

He de reconèixer que en aquella època aquell senyor em feia certa
por …

Un dia el meu Pare em va demanar que anés a cal ferrer per a fer un punt de soldadura en una peça… Déu meu! jo en aquell moment em vaig voler fondre… Dèu meu!! Em tocaria de parlar amb el senyor de la cara negra i les mans grosses!!!

A mesura que m’hi anava acostant i anava sentint aquell “clinc-clinc-clinc” el meu cor s’accelerava a una velocitat directament proporcional a la meva fluixera de cames. Decididament em vaig plantar al seu davant, perquè si m’ho repenso dues vegades de ben segur que apreto a córrer.

Tímidament i amb veu tremolosa l’hi vaig demanar l’encàrrec que m’havia dat el meu Pare.
Sense dir-me ni ase ni bèstia, m’agafà la peça, li va fer el punt de soldadura i al cap de pocs minuts me la va tornar.

Jo, amb tota l’educació del món, digne de Can Sandàlia, l’hi vaig demanar què li devia….. ell em va mirar, com aquell qui mira per sobre les ulleres però sense dur ulleres, amb uns ulls oberts i cots alhora, amb cert aspecte entre incredulitat, sorpresa i tossuderia, amb una postura corbada típicament seva i amb ell llavi inferior deixat anar, em va etzibar:

– Un sopar al Peixerot!

i tot seguit, amb una veu afònica, va esclatar a riure, alhora que les seves immenses mans em pessigaven carinyosament les galtes i s’acomiadava de mi amb un gran somriure ple de tendresa. Jo, amb cara d’incredulitat i amb la galta negra, vaig enfilar cap al celler.
Aquell dia vaig conèixer l’Albert Salvany.

Un Mestre de Mestres sense haver estudiat cap carrera.

Un líder nat dels que neixen sent-ho, viuen sense saber-ho i moren sense haver-ho reconegut mai.

Un personatge històric com els més grans, on la seva donació al nostre patrimoni no és quelcom material sinó absolutament sentimental i de compromís a la cultura popular d’aquest País.

Un savi entre els grans savis sense do de paraula.

Era famós el seu:  què voleu que us digui…

cada cop que el feien parlar en públic en qualsevol acte.

Això sí, quan es treia el “mono” negre, era un altre: mudat, arreglat, net, polit, amb aromes de “floid” i amb les mans ben blanques,  amb un posat mig desganat i ple d’una tendresa que, juntament amb el seu gest, la mirada honesta, el somriure que s’encomanava i la seva sola presència, es guanyava el cor de tothom. No calia que digués res!

Era un mediador i pacificador implacable. On hi havia un problema ell hi posava la solució senzillament utilitzant els arguments de la gent intel·ligent: el sentit comú. Un aglutinador de persones i pensaments. La Ferreria de cal Salvany era un espai de reunió. Sempre hi havia gent: dels Tres Tombs, dels Bordegassos, de la Penya del Barça o de la confraria de les mongetes del ganxet… Tant feia, Allà s’hi reunia un espai divers de tertúlia, de trobada, de riure, de discussió i d’enviar-se a pastar fang si calia. Però un espai viu, dinàmic on es forjaven moltes il·lusions i l’Albert n’era l’eix central.

Tantes i tantes coses que feien d’ell una persona absolutament única i entranyable, tantes, que malgrat el que descric, pertany a una època ja llunyana, en què diuen que els hiverns eren més freds, plovia més i els forns feien olor de pa. Els qui vam tenir la gran sort de conèixer-lo i vestir la mateixa camisa groc terros dels Bordegassos que ell, continuem recordant-lo, admirant-lo, estimant-lo i sentit-nos profundament orgullosos que formi part del nostre patrimoni personal i emocional.

Jaume Pujol

 

Fotos de la Maite

Homenatge i atorgament Fill Predilecte de VNG al senyor Albert Salvany i Bertran (31)

 

Fotos de la Virginia

Bordegassos dia de la colla i “sopar de gala” 2014

141102 43è Dia de la colla-Matinades (147)

Avui dia 2 de novembre fem el 43è dia de la colla

Ha estat un dia prou aprofitat primer, hem ensenyat el bus a Vilanova, les matinades amb mes gent que mai més de 100 al esmorzar a cal Pujol.

Els castells, el quatre de vuit que no fèiem per el dia de la colla des de el 2005 també debuten la Sarai i el Mario que tots dos s’ho mereixien prou per la feina feta.

Al dinar una gentada, la Laura del Bar ens fa sèpia a la Bruta i en acabar Concert de Gralles i “bailoteo”  un dia rodó

Dades de l Diada

Bordegassos

Cinc de set, Quatre de vuit, Set de set,  dos Pilars de cinc, Tres Pilars de quatre i Pilar de cinc amb folre i manilles

Xiquelos del Delta

porten un any i mig i s’estrenen  a Vilanova

Tres de sis amb agulla, Torre de sis, Quatre de sis, Pilar de quatre per sota i Pilar de quatre 

Castellers de Castelldefels

Tres de set, Cinc de sis, dos intents de quatre de set i Vano de cinc

Minyons de l’Arboç

Tres de set, Quatre de set Torre de sis

Fotos de la Maite

Clica la foto

43è Dia de la colla amb Bordegassos,Xiqüelos del Delta, Cstellers de Castelldefels i Minyons de l'Arboç (427)

 

Fotos de la Yoko

Fotos de la Virginia

Sopar de Gala

141122 Sopar de Gala (1)

El dia 22 de novembre fem com els últims anys el sopar al càmping de Vilanova Park som uns 160 venen convidats l’alcaldessa Neus Lloveres el seu company i la regidora de cultura Marijo Riba, dos castellers de l’Arboç dos de la Jove de Tarragona i dos dels castellers de  Vilafranca. La festa va molt bé El Sergi Perez i la Mati fan una parodia de la Caballé i el Carreras i el pare de la Lidia amb el seu company el Sole i les seves parelles ballen com un espectacle.

També es fa un homenatge al Dani Ponce que deixa la canalla i regal al Francesc del Vendrell i al Marcel.

Jo regalo una ampolla de cava amb una etiqueta que diu “orgullós de la meva colla sou molt grans” a  tots, una per família i a les gralles un quadre fet per l’Alex en que hi surt una caricatura i una part de solfeig, també hi diu orgullós de les meves gralles.

Fotos del sopar de gala

141122 Sopar de Gala (434)

Crònica de la diada

Bordegassos a Lleida 2014

141023 Xapa cava

Avui dia 25 d’octubre de 2014 anem a Lleida en el seu dia de la Colla

Fem l’actuació un dissabte al matí ja que degut al partit Madrid barça per la tarda a les 6 i no portem gent per fer el cinc, ni el quatre de vuit, la torre amb dos canvis un terç el Adri i una quarta la Claudi que substitueixen el Edgard, i la Sarai que per fi pot fer la torre ja que se la mereixia, havia treballat molt,estava molt contenta.També en el quatre s’estrena el jove Dani dels Falcons

Val a dir que aquí a Lleida només hi tenim dues actuacions  el  1978 i el any 2000 i amb el quatre de set amb agulla com a sostre.

Entrega de xapa de cava

El divendres abans, desprès de l’ assaig , la colla em va voler fer entrega d’una ampolla de cava  que porta la meva foto a la xapa. Aquesta iniciativa de Jaume Pujol fill comença amb el seu pare i li segueixen el Albert Salvany, el Luis Bertran, el  Victor Capdet el Marcos Montes i ara jo mateix. El nom del cava es brut nature Bordegàs, de Torrents Carbó.

El que vull remarcar però es tot l’acte que varen fer,  ja que desprès del assaig van fer entrar tota la colla a dins del local i allà desprès de donar-me l’ampolla del cava amb la  amb la meva foto, van acabar amb un toc de castell només per mi i el cert es que em va emocionar molt ja que no ho esperava. La van clavar, poques coses m’haurien fet tant feliç.

Molt bé per ells, sou molt grans!!

Fotos de l’acte de la xapa

Clica la foto i les veus totes

141024 Entrega xapa de cava al Pere Gassó 019

Dades de l’actuació

Castellers de Lleida 

Pilar caminant, Cinc de set, Set de set, Torre de set i Pilar de cinc

Xicots de Vilafranca

Pilar caminant, Cinc de set, Torre de set, Quatre de set amb pilar i Pilar de cinc

Bordegassos de Vilanova

Pilar de quatre caminant, Quatre de set amb pilar, Torre de set, quatre de set i pilar de cinc

Fotos de la diada

Clica la foto

Castellers de Lleida,Bordegassos i Xicots de Vilafranca a la Paeria (68)

Crònica de la diada

Clica el enllaç

Bordegassos a Bellprat

Bellprat amb Xicots de Vilafranca,Minyons de l´Arboç  (20)

Avui dia 12 d’octubre tornem a Bellprat a la 5ª diada Natividad Yarza que fou la primera alcaldesa en temps de la república el 1934 i que li costà l’exili.

Aquesta diada està formada per dones castelleres, i es la segona vegada que hi participem, i també el segon pilar de cinc que hi fem amb la Moncho de segona.

Aquest any hi participen també les Xicotes de Vilafranca i els Minyons de l’Arboç per primer cop.

Val a dir també que la nostre colla és la única que el nucli de baix són dones, baixes, crosses, agulles i contrafortes.

Dades de la diada

Xicotes de Vilafranca

Quatre de set, cinc de sis,set de sis 

Minyones de l’Arboç

Tres de sis, tres de sis per sota, quatre de sis amb agulla 

Bordegasses

Quatre de sis amb agulla, sis de sis, set de sis i pilar de cinc

En acabar fem la senyera amb nou pilars 

Crònica de la diada

Bordegassos a la festa major de Sarrià

141011 FM de Sarrià amb Castellers de Barcelona (Pilar de quatre reivindicatiu) (7)

Avui dia 11 d’octubre de 2014 anem a Barcelona (Sarià) amb els Castellers de Barcelona amb motiu de la festa major del barri.

Just dos dies abans ens comuniquen que cabien l’hora de l’actuació al matí, ja que estava prevista per dissabte a la tarda,  per tant el divendres al assaig ens trobem en que molta gent bàsicament de pinya,te problemes per venir. Fins hi tot ens plantagem de dir que no hi podem anar, el Pau fa una arenga per intentar que la gent respongui, i  dissabte tot i no ser gaires la Torre ens salva una bona actuació junt amb el tres i quatre de set.

Dades de la diada

Castellers de Barcelona

Quatre de vuit, quatre de vuit amb pilar, tres de vuit, pilar de sis i pilar de cinc al balcó

Bordegassos

Pilar de quatre caminant, quatre de set, torre de set, tres de set, pilar de cinc i pilar de quatre  

El pilar de quatre amb cartell reivindicant el parc de l’oreneta, d’aquí a Sarrià que per el que sembla hi volen edificar.

Fotos de la Diada

Clica la foto

141011 FM de Sarrià amb Castellers de Barcelona (40)

Crònica del Marc Ortíz

Anècdotes 

El pilar caminant el faig jo desprès de temps sense fer-lo 

El pilar de cinc el Marcel i el Dani

 

Bordegassos al Concurs 2014

-XXV Concurs de Castells a Tarragona (272)

Avui 4 d’octubre de 2014 anem al concurs de Tarragona, no tan forts com l’últim del 2012, en que vàrem quedar primers del dissabte.però en sortim tan o més contents.

El fet es que la Colla fa un actuació lluïda descarregant tots els castells previstos, i a més el tres de vuit. Havíem fet i preparat bé, el quatre de vuit i la torre de set, però també anàvem per el nou de set, castell inèdit de la colla i que hauré de posar a la col·lecció.

Dades de la diada

Quatre de vuit, Nou de set, Torre de set, Tres de vuit, Dos pilars de cinc, Tres pilars de quatre

Fotos de la Maite

Clica la Foto

-XXV Concurs de Castells a Tarragona (272)

 

Fotos de la Yoko

Fotos de la Virginia

Crònica de la diada del Marc Ortiz

Resum del canal blau televisió

 

Escrit del Pau Ortiz de Urbina al diari de Vilanova

Aquest dissabte, un cop vam entrar a la plaça, em vaig esperar en un racó a que entrés tota la colla i vaig començar a veure gent, i gent, i més gent que anava de groc. Era emocionant, i només per veure aquelles 350 persones al Concurs ja havia valgut la pena tot plegat.

Però no ens vam conformar amb això: vam sortir amb el millor castell de la temporada, el 4de8 que vam descarregar per 3r cop consecutiu, una fita que no assolíem des del 2001! (Bentornada regularitat!). La Lídia feia l’aleta i tocava treballar i lluitar el castell. Cap problema, els Bordegassos en sabem molt de lluitar i així ho vam fer. Un 4de8 treballat, però que en cap moment va perillar. Els nervis i l’escenari imposaven, però ens en vam sortir. Content per tots, però encara més per la Sara, que havia fet un gran esforç per poder ser a la TAP aquest dissabte i que tornava a triomfar al Concurs i descarregava el seu primer castell de 8 a dosos. L’abraçada d’ella amb laNerea, que li havia cedit al lloc al castell era exactament igual a la que les seves mares Vanessa i Manoly estàven fent justament al seu costat. Aquest moment em va dibuixar un somriure que ja no vaig perdre en tota la diada.

Després el castell que més em va emocionar de tota la Diada: El 9de7 és un castellàs, i és molt complicat de fer. Només alguns sabem els merders que implica fer aquest castell, i la feinada que cal fer amb la canalla i per muntar aquesta pinya (Gràcies Dani Ponce i Bernat Soler!). Veure una pinya tan gran de color groc i gairebé TOTA LA CANALLA de la colla pujant junta en un castell em va emocionar. L’Africatornava a fer d’enxaneta al concurs dos anys després, la Meritxell, l’Arnau i el Josep tastaven el Concurs per primera vegada. Hi pujava una gentada, i entre tots aquests laSarai, que va descarregar un gran castell de color groc, un castell històric. Baixaven dosos i li vaig treure la llengua, sé que no s’ha de celebrar fins que no es descarrega, però ho havia de fer. Sens dubte, tot ha valgut la pena, Sarai!

Arrodonim la diada amb la Torre de Set, que cada cop tenim més consolidada, però que si no fos per l’ambició i el nivell de la nostra canalla no hauriem pogut descarregar cap cop enguany. La Clara és una de les grans responsables de l’èxit de la torre, ella passant d’enxaneta i tot el pom de dalt amb la Paula que no es perd cap dels nostres grans castells, ni la Nerea i la Rebeca, que a assaig no es concentren ni a la de tres, però que a plaça són unes autèntiques cracks. Actuació completa amb els tres objectius del dia, però la colla en volia més.

Com vam dir, farem els castells que la colla demani, i la colla volia el 3de8. L’assaig havia anat perfecte, i l’ocasió era la idònia per intentar-lo. A peu de pinya hi havia gent que per decisions (complicades i doloroses!) d’última hora no van anar al tronc. Precisament aquesta gent va demostrar com en som de grans. A primer línia de pinya o cridant i controlant el castell i la canalla complimentant la meva funció. Compromís i Orgull. Bravo! Castell nerviós, però sòlid, amb una canalla valenta i decidida a donar-nos la darrera alegria. La Paula es col·loca i li crida a la Clara “Corre, corre!”. Per sort la Clara no li fa molt de cas, va ràpid però amb tota la cura del món. Defensa intensa del castell i pim pam, quan ningú s’ho espera els Bordegassos descarreguem un imponent 3de8 davant de tot el món casteller, que serveix per reivindicar-nos com a colla. Compartint pis hi havia mites com el Marcos i castellers força nous com el Marcel Natura o els “Sergis”, que comencen a tenir un currículum de tronc envejable al que cal sumar tota la feinada que han fet a la pinya i que seguiran fent. El primer 3de8 per molta gent. Llàgrimes, abraçades i a deixar-nos la veu fent ressonar el nom de Bordegassos per tota la plaça. La tele em busca per entrevistar-me, però li dic que busquem algú altre, que jo ja havia parlat. M’apareix el Pere Gassó i m’abraça. No cal pensar-ho més: “Parleu amb el Pere, que ha fet de baix a tots els castells d’avui, segur que té alguna cosa a dir”. Amb tot això assolim la primera clàssica de 8 (3de8, 4de8 i Torre de 7) des del 2005.

Acabem amb pilars, on per fi puc fer una mica de pinya amb la meva colla. Un colla que, per cert, ha mostrat una actitud deliciosa a l’hora de col·laborar a les pinyes de les colles del voltant de plaça (encara que podessin ser “rivals” a la classificació) i que tampoc va tenir problema en donar un cop de mà a colles que alguns s’entesten ridículament a considerar-nos “rivals”, però que en el fons compartim un grapat d’amistats i bones relacions que ningú podrà tallar. A seguir lluitant, companys!

Als pilars dels Bordegassos em toca anar d’agulla amb l’Alfred. Just abans que pugi el Mario, els dos acordem que aquell pilar, i tota l’actuació, anirà dedicada al Jaume Castelló. Ell li vol dedicar perquè va ser el culpable de que s’acabés convertint en casteller, i jo per tot el que m’ha ensenyat i perquè en tots els anys que he estat a la colla ell ha estat un exemple de compromís i treball. Òbviament, dissabte tampoc va fallar i allà va estar. Gràcies per tot, mestre!

Els Bordegassos som grans, molt grans, i el món casteller ho ha de saber. Som una colla històrica, amb els seus alts i baixos, com tothom, però que mai perdrà la seva casta i la seva essència. Estem en un gran moment de la història dels castells i hi hem contribuït amb una magnífica actuació. N’hem d’estar orgullosos i hem de ser conscients que quan ens ajuntem tots ningú ens pot aturar!

Gràcies a tothom!

Visca els Bordegassos de Vilanova! I Visca els castells!

Resum del canal blau televisió

 

Bordegassos Diada de Sant Miquel “Vilafranca”

Diada de Sant Miquel Vilafranca amb Minyons de l´Arboç,Castellers de Vilafranca i Bordegassos (182)

Avui dia 28 de setembre de 2014 anem a la diada de Sant miquel convidats per els Castellers de Vilafranca

Com que plou amb ganes anem a cal Figarot a fer la actuació. Fem la mateixa actuació que el dia del Salvany. Degut a que la Ari, que va fer el quatre a quints el dia del Salvany, va prendre mal jugant al local, el fan la Anna López , la Laura , la Lídia i la Claudia la resta com sempre.

Dades de la Actuació

Castellers de Vilafranca

Minyons de l’Arboç

Bordegassos

Fotos

Clica la foto

Diada de Sant Miquel Vilafranca Bordegassos (Quatre de vuit nº 115) (19)

Crònica de la diada

Bordegassos a la Diada del Salvany

Diada Albert Salvany amb Bordegassos,Colla Vella, Xicots i Minyons de l´Arboç (150)

Avui dissabte dia 20 de setembre de 2014 fem la  diada del Salvany

Una diada molt lluïda. Per part de la Vella de Valls, degut potser, que era la seva última actuació abans del concurs, fan una bona actuació amb castells pensant amb  un pis més alt.

Nosaltres fem la millor actuació de la temporada ja que per fi fem la torre de set i descarreguem el quatre de vuit, fins i tot fem el pilar de la vera creu.

Avui, també ha debutat la Marina a terços al pilar de cinc, el Marcel a segons i els dosos al quatre. A part  el Pep Grífols de primeres i el Sergi Pérez “falconer” a la torre de set.

La Vella tenia la intenció de fer el tres de nou que per la baixa d’un segon, va descartar.   de ser així, hauríem tingut tres places de nou a Vilanova, amb la de Pau Casals la primera al Penedès i Garraf, i la de la Vila

Dades de la actuació

Bordegassos

Cinc de set, quatre de vuit, torre de set èpica, dos pilars de cinc, tres pilars de quatre i pilar de la vera creu.

Vella de Valls

Quatre de vuit amb pilar, tres de vuit amb pilar, tres de vuit i pilar de set

Xicots de Vilafranca

Quatre de vuit, tres de vuit torre de set  i pilar de cinc

Minyons de l’Arboç

Tres de set, quatre de set, cinc de sis i pilar de cinc

Crònica de la diada

Fotos de la Maite

Clica la foto

Diada Albert Salvany Bordegassos (Torre de set) (9)

Bordegassos a Vilanova del Camí

Vilanova del Camí

Avui dia 7 de setembre anem a Vilanova del Camí fent intercanvi amb els Moixigangues de Igualada. Actuen també el del Poble Sec.

Fem una actuació clàssica de set quatre tres i quatre amb agulla

Avui aquí no hi ha vingut la Maite ja que estava amb la ANC de Vilanova a la platja pel dret a decidir fent les fotos.

Així dons les fotos son de la Yoko

El dissabte dia 6 anem a fer un bolo a Barna a la Plaça de les Glories hi fem castells de sis.

Dades de la diada

Bordegassos

Quatre de set amb agulla, quatre de set, tres de set i pilar de cinc

 

Moixigangues de Igualada

Torre de set, quatre de vuit, set de set i pilar de cinc

Castellers del Poble Sec

Tres de set, quatre de set amb pilar quatre de set

Fotos de la Yoko

Clica el enllaç i les veus totes

Bordegassos diada Festa Major 2014

140802 FM-Bordegassos, (Quatre de vuit) (2)

Avui 2 d’agost de 2014 actuem a Vilanova per la diada de la F.M. juntament amb Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona.

Nosaltres portàvem un programa força interessant, amb el Quatre de vuit, el Nou de set i la Torre de set. Però tot i que el quatre el tenim per descarregar be, només el vàrem carregar, el castell es trenca desprès d’aguantar una primera rebrincada i ja amb la canalla fora.

La tècnica decideix baixar nivell i anar per el cinc de se i el set de set, castells que fem sense masses complicacions.

Val a dir que avui ha debutat la Sarai amb el Quatre i la Lidia d’aixecadora al Pilar de cinc del Cartó amb el Cristóbal a terços.

Aquest Quatre de vuit és el nº 113 de la Colla i el meu nº 103

Dades de l’actuació

Bordegassos

Quatre de vuit carregat, Cinc de set, Set de set i dos Pilars de Cinc

Castellers de Vilafranca

Quatre de nou amb folre, Nou de vuit amb un aleta, Tres de nou amb folre, Pilar de set amb folre i Pilars de cinc

Jove de Tarragona

Tres de nou amb folre, Nou de vuit amb tres aletes,  Quatre de nou amb folre Pilar de set amb folre i tres Pilars de cinc.

Fotos de la Diada

Clica la Foto i les veus totes de la Maite

140802 FM-Bordegassos, (Quatre de vuit) (21)

Fotos de la Yoko

Crònica de la diada