Arxiu diari: 28 novembre 2013

Esblada

Esblada (Pble semi abandonat) i queda el Restaurant) (Camp de soja) (3)

Esblada és un poble semi abandonar del municipi de Querol comarca de l’Alt camp ” Tarragona”

Hi arribem el 5 de maig de 2013,  buscàvem el poble  per una informació que deia que uns alemanys el volien comprar 

Està situada al marge dret del torrent de l’Esblada, afluent del riu Gaià, al vessant oest de la Serra de Brufaganya. A l’any 2006 tenia setze habitants.

 

El nucli de *Esblada, que pertany al terme municipal de Querol i que té 14 cases i 82 hectàrees de terreny, està a la venda per 280.000 euros, segons informa la web aldeasabandonadas.co

Pot ser una gran oportunitat per crear una ecovila i un punt alternatiu de veritat. Es podría fer una compra col.lectiva, potser entre 10-12 families i podría sortir per 22 mil € una casa amb dret a 7 hectàrees de camps i bosc.  La idea es de cara a famílies amb nens per donar-li mes vida al poble.

Al poble només viuen des de fa un temps dos joves, que es van instal·lar en la rectoria de la localitat buscant tranquil·litat i van obrir una *vinacoteca.
*Esblada també compta amb una església i un cementiri, que no entren en el preu de compra.

En el 2006 encara hi havia sis habitants, però progressivament van marxar fins a deixar el terme gairebé deshabitat i ho va adquirir una entitat bancària, que és qui actualment ho ha posat en venda.

Malgrat que el poble està en un estat ruïnós, ja han estat diversos els inversors que s’han interessat per comprar-ho, sobretot de nacionalitat francesa, finesa o alemanya.
A més de les 14 cases que formen el poble, el sòl, que està qualificat en la seva gran majoria com a sòl no urbanitzable, compta amb terrenys de secà, de regadiu, de pastura i de caça, així com un bosc frondós.

Actualment, en tota Catalunya hi ha un centenar de pobles abandonats que estan a la venda. Els possibles compradors s’interessen per ells en la major part dels casos per instal·lar negocis de turisme familiar.

El 25 de juliol és la festa major del poble, en honor a Sant Jaume.

Com arribar-hi

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”esblada catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

Esblada (Pble semi abandonat) i queda el Restaurant) (26)

Clica els enllaços

Ajuntaments De la Comarca

Esglésies de la Comarca

Erill la Vall

Església de Santa Eulalia

Erill la Vall és un poble del municipi de la Vall de Boí  Comarca Alta Ribagorça   “Lleida”

Arribem a Erill la Vall el 9 d’agost de 2011 ja que fem tots els pobles de la vall.

Erill la Vall  Fins al 1996pertangué al municipi de Barruera, quan canvià el seu nom per l’actual. Formava part del terme primigeni deBarruera.

Dades del Poble

Malnom Caragolaires
   
Altitud 1,240.3 msnm
Població 
  
87 hab.

Petita historia

El casal dels senyors d’Erill va jugar un paper decisiu en la reconquesta de tota la Ribagorça, dominada pels senyors de Pallars. Erill la Vall i la Vall de Boí van ser venuts i bescanviats l’any 1064 pels comtes de Pallars Sobirà, Artau I i la seva muller Llúcia, als comtes de Pallars Jussà, Ramon IV i la seva dona Valença, juntament amb el castell d’Erill i altres possessions. Tres anys després, el mateix Arteu I definia Erill la Vall i la resta de la Vall de Boí com a integrants de l’honor comtal, i dels mateixos anys consta el jurament de Ramon IV de Pallars Jussà amb els homes e Boí i d’Erill (homines de Bo ino et homines d’Eril

A Erill la Vall no hi ha cap botiga ni supermercat, però sí diversos bars, restaurants i pensions. El Centre d’informació sobre el romànic de la vall de Boí és a Erill la Vall, just darrere de l’església parroquial, romànica, deSanta Eulàlia.

Festes

10 de juliol:

Festa Major de Sant Cristòfol, el sant dels automobilistes i viatgers, aquest dia es beneeixen tots els vehicles

Festa de les Falles 

Es baixa des de dalt de la muntanya amb un tronc de fusta flamejant per la punta (anomenat faro),[7] per la nit, així es poden veure un seguit de petits llumins baixant per la muntanya.

Esglésies Romàniques

Enllaç de les Esglésies Romàniques de la Vall de Boí

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Erill la vall catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

Església de Sant Cristòfol

 

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Esglésies Romàniques de catalunya que hem visitat