Abella de la Conca

Abella de la Conca (2)

Abella de la Conca és un poble cap de municipi de la Comarca del

Pallars Jussà   (Lleida)

Aquest és el primer poble que visitem el 3 d’octubre de 2010 aquí comencem la ruta per tots els municipis de Catalunya.

Dades del poble

Gentilici d’Abella (de la Conca)
Malnom Abellots
Superfície 78,27 km²
Altitud 956 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
174 hab.
2,22 hab/km²

Breu  historia

En el moment de la formació dels ajuntaments moderns, a partir del desplegament de la Constitució de Cadis, el 1812, ja es constituí l’ajuntament d’Abella de la Conca, però també el de Bóixols i les Cases de Carreu. El febrer del 1847, però, aquest darrer ajuntament s’hagué de dissoldre, en no arribar al mínim de 30 veïns (caps de família) que exigia la llei aprovada aquell any, i s’hagué d’integrar en el d’Abella de la Conca, al qual pertany des d’aleshores.

Es tracta de tres valls prou diferenciades, tot i que una d’elles, la vall de Carreu pràcticament passa desapercebuda perquè roman lluny dels accessos motoritzats i està absolutament despoblada, en l’actualitat. A més, el seu millor accés és des de Pessonada, que pertany al terme municipal de Conca de Dalt. Les altres dues, la vall d’Abella i la vall de Bóixols estan centrades en els dos pobles del terme: Abella i Bóixols. El tercer poble habitat, la Rua, pertany a la vall de Bóixols, mentre que la Torre d’Eroles, actualment despoblat, a la d’Abella.

L’antiga vila d’Abella de la Conca és avui dia un poble menut, amb molt poques cases habitades tot l’any.

Llocs per gaudir el silenci

Abella de la Conca (2)

Abella de la Conca

Festa major

 Primer diumenge d’octubre

 

Com arribar-hi

 

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Abella de la conca catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica a sobre la foto i veus les del poble

Abella de la Conca (18)

 Clica els enllaços

Ajuntaments de la comarca

Esglésies de la comarca

Esglésies romàniques

Fotos per gaudir de la natura de Catalunya

Pàgines Web:

 abellaconca.ddl.net/

Església Romànica de sant esteve

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.