Ascó

Ascó es un municipi de la comarca Ribera d’Ebre (Tarragona)
A Ascó hi anem el gener de 202

Dades del Municipi

Autonomia Catalunya
Província província de Tarragona
Àmbit territorial Terres de l’Ebre
Comarca Ribera d’Ebre Modifica el valor a Wikidata
Població
Total 1.601 (2022) Modifica el valor a Wikidata
• Densitat 21,75 hab./km²
Llars 158 (1553) Modifica el valor a Wikidata
Gentilici Asconenc, Asconenca Modifica el valor a Wikidata

Breu historia del municipi

Ascó se situa a la riba dreta del riu Ebre. El poble té 1.695 habitants (2016), que són coneguts amb el malnom de roba-rucs als pobles del voltant.

De tradició agrícola, els habitants d’Ascó han vist revolucionat el seu mode de vida a partir de la dècada del 1980, arran de la construcció i explotació de dues centrals nuclears en el seu terme. Aquest fet suposà l’arribada de molta gent i el rejoveniment de la població. Tanmateix, des de la posada en funcionament dels reactors nuclears, la seva població ha anat disminuint, reduint-se fins als 1.600 habitants actuals.

Tot i que era vigent una resolució del Parlament de Catalunyaque Rebutja la possible instal·lació d’un magatzem temporal centralitzat per a residus nuclears a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp i, per extensió, a tot el territori de Catalunya, l’ajuntament va aprovar presentar candidatura per acollir un Cementiri Nuclear el gener de 2010,[1] i en març de 2010, el Parlament va demanar que desestimi de manera definitiva la ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears en qualsevol terme municipal de Catalunya.[2]

Fotos

Clica la foto i veuràs les del poble

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Pàgines web

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.