Josa de Cadí

Josa de Cadí (67)

Josa de Cadí és un poble del municipi de Josa de Cadí i Tuixent. Comarca Alt Urgell (Lleida)

Aquí a Josa de Cadí, hi anem el 8 de gener de 2011, passem també per Tuixent, que és el cap del municipi i Gòsol

 

Gentilici josenc, -a / tuixentí, -ina
Superfície 68,16 km²
Altitud 1.206 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
140 hab.
2,05 hab/km²

Breu historia

El municipi està situat a l’extrem oriental de la comarca i s’estén als vessants meridionals de la serra del Cadí, des del seu carener, on troba la màxima altitud al puig de la Canal Baridana (2.647), fins al coll de Port, al sud, entre la serra del Port del Comte i la roca del Migdia. Al nord-oest tanca el terme la serra Negra i al sud-est, la serra del Cerd. Els rius de Josa i de la Mola travessen el terme i quan s’uneixen formen el riu de Lavansa.

El Romànic:

Tres monuments constitueixen el legat romànic del municipi. Es tracta de l’església de Sant Esteve de Tuixent; la capella de Sant Jaume, que trobareu a tocar del camí que porta a Josa; i l’església de Santa Maria de Josa.

Com arribar-hi

]
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Josa de Cadí catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Festes

Clica el enllaç per veure les festes de Josa de Cadí

Festa Major Josa de Cadí

La festa major de Josa de Cadí, sol caure a la primera setmana de septembre. Es una de les festes mes esperades de l’any.

En aquestes dades, tota la gent del poble es reuneix per celebrar les festes populars que duren 4 dies, des de divendres fins dilluns.

Al llarg dels anys, s’han anat afegint noves activitats per tal d’harmonitzar la diada.

No cal oblidar, una de les activitats mes antigues i populars que avui en dia encara segueix “El ball de la cuinera”.

 Fotos

 

Clica la foto i les veus totes

Josa de Cadí (14)

 

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.