La Múnia

Múnia,La (Església)

La Múnia és un Poble cap de Municipi de la Comarca Alt Penedès (Barcelona)

A la Múnia hi anem el 13 de març de 2011 tot fent Castellet i la Gornal

Dades del Municipi

Gentilici Castellvinenc/a
Pressupost 1.472.724,05 €
Superfície 28,40 km²
Altitud 198 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
1.650 hab.
58,1 hab/km²

Petita historia del municipi

Està situat al límit sud de la comarca, des de la Serralada Prelitoral cap al centre de la depressió del Penedès. A la part de muntanya hi destaca la muntanya del Castellot, coronada pel castell que es coneix amb aquest nom.

El territori és bàsicament pla, tret de la zona sobre la riera de Marmellar. La població, molt disseminada en petits nuclis i masies, viu sobretot del conreu de la vinya. També és important la producció d’alls, de productes de secà, d’arbres fruiters i l’horta. A Castellví de la Marca hom pot localitzar-hi distints monuments i masies d’interès històricoartísic. Entre aquests, destaquen les restes de l’antiga capella de Sant Miquel, la qual data del S.X, i que es troba annexa a les restes d’un recinte emmurallat de l’època medieval, del qual en resta la torre de l’homenatge, coneguda popularment amb el nom del Castellot. 

El conjunt del Castellot, que es troba situat a 465 metres d’altitud, esdevé l’indret més emblemàtic del nostre municipi. Des d’aquest punt hom albira una extraordinària panoràmica de la serralada prelitoral, la depressió del Penedès i la serralada litoral.

 Festes

Festa Major: El 15 d’Agost

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”La munia catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

Ajuntament

 Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Castells i Ermites de la Comarca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.