Bordegassos 2017

 Nit de Castells 2017

20170128G-Nit de CastellsDSC_3134

A la gala de nit de Castells em donen el premi a la trajectòria castellera

Avui dia 28 de gener em donen el premi a la trajectòria castellera, cosa que em fa molta il·lusió, ho comparteixo amb els meus i el dedico al “Carro”

20170128G-Nit de CastellsDSC_3075

Fotos Maite

Article diari Vilanoví del Marc

Entrevista del Marc al Diari de Vilanova

La Fura

Revista Castells 

Vídeo de la gala

El parlament que tenia preparat, allà el vaig resumí 

Bona nit s tots

Deixeu –me que en  un dia tant especial per a mi, em recordi de la meva Família els pares que ja no hi son, els meus fills, els meus nets, els amics, i la meva companyes Maite que m’ha recolzat sempre.

Gracies,  moltes gracies a la revista castells i a tots aquells que han col·laborat a que m’hagin atorgar a mi aquest premi, em fa  moltíssima il·lusió.  Hi ha molts castellers mereixedors de aquest reconeixement, castellers que han treballat i treballen per les seves colles,  també als Bordegassos.

Jo estic aqui dalt pero es tota la colla bordegassa que hi hauria d’eser, sense ells jo no seria aqui, el que mes valoro del món casteller es la colla, el grup humà que la formem, a la colla ens ajudem, emocionem, gaudim junts les alegries comunes, ens entristim, ens abracem,  no ho dubteu amics es el actiu mes preuat que tenim,  la colla no deixa de ser  la segona Família per molts de nosaltres.

En la meva trajectòria, he gaudit molt dels castells, des de els primers assajos a la platja de Vilanova, la primera actuació el 1972,   el primer quatre de vuit del 1979,  pilar de sis, els castells folrats,  fins la ultima actuació del any passat.  He tingut la sort que la salud m’ha respectat i he   parat  de baix a  moltíssims dels nostres  castells

Hi ha dos noms que voldria destacar, el Pep  Baig que  va ser el que va apostar per mi de baix, al primer quatre de vuit, i encara i sóc,  i  el Marcos referent  de la colla i del mon casteller, que es el  segon que més vegades he portat a sobre meu,  amb molta diferència.

Però deixeu-me dir  una cosa, els baixos, tenim un cert protagonisme als castells, sovint molts es pregunten qui es el baix, però pocs pregunten qui son les crosses,  els contraforts, els agulles  laterals, primeres…  en fi que seria dels baixos sense ells? Un record i agraïment per tots ells

I acabo recordant al que va ser per nosaltres la alegria de la colla, el somriure permanent, un  casteller de cap a peus, magnífic bordegàs i autèntic autèntic amic, el Josep Raventós ens va deixar sobtadament el mes passat.  

Li dèiem el Carro, Carro això va per Tú

.


Balanç 2017
L’ANY 2017, EL DEL DOMINI ABSOLUT DELS CASTELLS DE 8 BÀSICS

La temporada castellera ja ha finalitzat i arriba el moment de fer un balanç fred i reposat. Els números diuen que els Bordegassos de Vilanova han fet aquest 2017 la seva millor temporada des del 2002. Un total de 17 castells de vuit descarregats és la millor collita de les últimes 15 temporades per als de la camisa groc terrós, que han afegit un domini absolut del tres de vuit al domini del quatre que ja van assolir durant la segona meitat de l’any anterior. A més, la colla ha tornat a descarregar la torre de vuit, que no descarregava des del 2012.

El gran èxit de la colla castellera de Vilanova aquest 2017 ha estat consolidar els castells de vuit bàsics. De quatres de vuit n’han descarregat 11, n’han carregat un i n’han desmuntat dos. L’única caiguda amb aquest castell va ser, justament, el primer dia que el van intentar, quan el van carregar per Sant Jordi. Després, van aixecar el peu de l’accelerador durant unes setmanes, van introduir retocs al castell i des d’aleshores l’eficàcia ha estat màxima. A més, el carro gros dels Bordegassos ha introduït moltes rotacions al tronc i el pom de dalt. Per a aquest castell ja no hi ha ningú imprescindible.

El tres de vuit, que la temporada anterior només havien pogut carregar un cop, aquest 2017 l’han descarregat cinc vegades, amb un únic intent desmuntat. Cal remuntar-se al 2002 per trobar un tres de vuit tan consolidat. La temprada 2012, la de la tripleta de vuit del Concurs, de tresos de vuit en van descarregar tres, en van carregar un i en van desmuntar quatre. El 2014 i el 2015 els Bordegassos sí que van descarregar el tres, però només en una ocasió. No el tenien per la mà.

El sabor agredolç a aquest 2017 l’han deixat les dues darreres grans diades. A Igualada no van poder revalidar la torre folrada, mentre que al Dia de la Colla no van poder amb el cinc de vuit, que no assoleixen des del 2002.

En xifres totals, durant el 2017 els Bordegassos han descarregat 217 castells (91,2%), n’han carregat 2 (0,8%), han fet 3 intents (1,3%) i n’han 

2 d’abril primera actuació a El Vendrell amb els Nens del Vendrell

 

Avui actuem a la plaça Vella de El Vendrell, prou bé per ser la primera actuació, fem cinc de set, quatre de set amb pilar, i un vano de cinc

Em posen a tots els castells,  el quatre amb el pilar, al pilar

Dades de l’actuació

Nens Cinc de set, quatre de vuit, intent de torre de set, tres de set i pilars de cinc

Bordegassos: Cinc de set, quatre de set  amb agulla, quatre de set i vano de cinc

Crònica del Marc

Fotos de la Maite


9 d’abril actuem a Manresa 

Avui a Manresa actuem també amb els Castellers del Riberal i Tirallongues

Continuem sense problemes el nivell de set, amb novetats al pom de dalt, i un tres amb bones perspectives per pujar un pis més.

Dades de l’actuació:

Tirallongues,  Pilar de quatre, Tres de set, quatre de set, quatre de set amb pilar i vano de cinc

Riberal:               Pilar de quatre, Tres de set,  quatre se set, Cinc de sis i pilar de cinc

Bordegassos:  Pilar de quatre,  Quatre de set,  Cinc de set,  Tres de set, Pilar de cinc i dos pilars de quatre.

Fotos Maite

Crònica del Marc


22  d’abril prèvia de sant Jordi

Primer quatre de vuit de la temporada

Disapte 22 prèvia de Sant Jordi vam fer una seria d’actes, la Raquel Sans de la Joves ens va venir a explicar el conte mes alt dels castells, el divendres desprès del assaig pengem la foto del Perona amb els caps de colla, vam rebre els de la nova moixeranga d’Algemesí, en quant a l’actuació  bona diada, tres casells de set clàssics, tres quatre i cinc, i els  convidats, tot una seria de figures, eren els anfitrions, en acabar a sopar tots junts i ells de festa i dormir tot  al Institut Joaquim Mir

 

23 d’abril,  Diada de Sant Jordi

Avui desprès de carregar el quatre de vuit, ja que l’enxaneta va ensopegar al baixar i s’ho va emportar tot, només vam fer el quatre de set amb pilar, com a castell descarregat, vam provar el nou de set i el cinc però la canalla es va fer enrrere

Les colles convidades , fan clàssica de set,  Nens i Barcelona i La Joves, tres de vuit, torre i cinc de set

En acabar l’actuació anem a dinar fideuà, fet per els llaguts, també al institut Joaquim Mir, acabem amb regals i una molt bona sintonia entre tots,  molt bé els dos dies, també van venir la Conlloga de Castelló.

Fotos Maite:

Fotos prèvia

Fotos Matinades

Fotos diada

Crònica Marc


6 de maig actuem al Prat de Llobregat a la festa del Pratifolk

Una actuació per fer rodatges, es volia provar canalla, el Marcelí vol fer quatre castells, per fi, ja que la canalla no passa el primer cinc acabem amb:

Quatre de set sense els terços de quatre de vuit,  tres de set, i cinc de set

Els del Prat i Jove de L’Hospitalet castells de sis 

Les fotos son de la Yoko perquè la Maite, constipada no ha vingut

En acabar l’actuació en donen dos presents recordant els 20 anys de la primera actuació al Prat, i també dels nostres 45 anys de la colla, nosaltres els donem la foto de la seva actuació per Sant Pere de l’any passat.

Crònica del Marc

Fotos Yoko

————————————————————————————————————————

14 de maig actuem a Sant Cugat

Actuem a la fira de Sant Ponç

Bordegassos: Fem cinc de set,  quatre de set amb agulla, i quatre de set petit i pilar de cinc

Sant Cugat:  Tres i  quatre de vuit i torre de vuit

Gràcia: set de vuit, tres de vuit, i torre de set

Crònica Marc

Fotos Maite


21 de maig anem a Vic a la festa de primavera

Avui anem a Vic per intercanvi, actuem en una plaça amagada i quasi sense gent en acabar nosaltres i set més anem a dinar al local des sagals i nosaltres pujem a Toses

Fem quatre de set amb els terços a segons, el cinc de set i el tres de set amb els quarts de vuit fora

Sagals fa la torre de set,

Fotos Maite

Crònica Marc


3 de juny anem a Tarragona a la diada del local

Actuem amb la jove els castellers de Terrassa i els noi de la torre

Avui fem l’actuació esperada, la primera torre de set, cinc de set,  quatre de set am,b els terços del quatre a segons i el pilar de cinc i tres pilars de quatre

Aquí faig el cinc i el quatre

Dades de l’actuació:

Jove de Tarragona Cinc de vuit, Tres de nou, Quatre de vuit i Pilar de sis

Bordegassos: Torre de set, Cinc de set, Quatre de set amb agulla i Pilar de cinc

Nois de la Torre

Castellers de Terrassa

Fotos Maite

Crònica Marc

___________________________________________________________________________

10 de juny anem a l’ Arboç

Actuem amb la Vella i el minyons de l’Arboç

Fem una actuació de set amb la torre, cinc,i quatre, amb dos pilars de cinc i tres de quatre

Paro el cinc i el quatre i un pilar, el del Dani Trias, la Pilar fa per primer cop de crossa amb el cinc

Dades de l’actuació

Vella cinc de vuit, torre de vuit i tres de nou, no fan pilar gran

Minyons Tres de set, quatre de set i cinc de sis

Bordegassos Torre de set, cinc de set i quatre de set ,dos pilars de cinc

Fotos Maite

Crònica del Marc


11 de juny anem a Berga

Avui anem a Berga a la festa dels quatre fuets, amb Caps Grossos de Mataró, Minyons de Terrassa i els de Berga

Aquí torno a fer el quatre, que desprès de Sant Jordi .. el cert es que molt bé amb al Montse Tort i la Marina

Avui ens ha sortit tot bé, anàvem per el quatre i el fem amb solvencia segurs i molt parat, continuem amb el set de set i el cinc

Dades de l’actuació

Entrem tots amb  pilar de quatre

Berga: cinc de set , set de set i torre de set

Minyons: Cinc de vuit, tres de nou, torre de vuit i pilar de set

Caps grossos: tres de nou torre de vuit quatre de vuit

Bordegassos: Quatre de vuit, set de set, cinc de set i pilar de cinc i pilars de quatre

Fotos Maite

Crònica del Marc

___________________________________________________________________________

17 de Juny  actuem a les festes de Sant Pere a Baix a Mar

Aquí nosaltres no hi anem perquè es casen la Maria i la Sandra,

poca gent com castell més gran el tres de set

Cònica del Marc

fotos Yoko

___________________________________________________________________________

18 de juny la Grallada

Actuem amb Castellers de Esplugues i Sant Cugat, Esplugues es el primer cop que venen a Vilanova

Per fi avui fem una actuació completa a Vilanova per primer cop el nou de set, juntament amb el quatre i la torre.

En acabar anem al local a dinar pagant la colla, pica pica i botifarra a la brasa

dades de l’actuació

Bordegassos: quatre de vuit, nou de set, torre de set i dos pilars de cinc

Sant Cugat :quatre de vuit, Tres de vuit, cinc de set i pilar de cinc

Esplugues: Quatre de set, Quatre de set amb pilar Torre de set i

Fotos Maite

Crònica del Marc

_________________________________________________________________
25 de juny de anem a Barcelona a la festa major del camp d’en grassot a Gràcia

Actuem amb els Minyons de Terrassa i Castellers de Gràcia

Tornem a fer el quatre ja li estem agafant confiança, debuta el Dani Tries a segons i la Rebeca a quins el meu 119

Dades de l’actuació

Bordegassos: Quatre de vuit, intent de cinc de set, quatre de set amb pilar i pilar de cinc amb el Toni de segon i la Ona d’aixecadora

Minynos: Cinc de vuit, Tres de nou, Torre de vuit i Pilar de set

Gràcia: Quatre de vuit tres intens de Tres de nou, Tres de vuit  pilar de cinc

Fotos Maite

Crònica del Marc

___________________________________________________________________________

8 de Juliol anem a Esparreguera

Actuem amb Castellers d’esparreguera i Moixiguenguers  d’igualada

Avui sortim contents em tornat a fer el quatre i la torre amb el quatre amb l’agulla, ja es el quart consecutiu que fem i amb molt bona pinta, el mel meu 120

Esparreguera fa quatre cinc i tres de set amb agulla i pilar de cinc

Igualada no porta massa gent i fan castells de set

Fotos Maite

Crònica Marc

__________________________________________________________________________

15 de juliol actuem al Centra Vila, amb Tirallongues i Sagals, ells fan castells de set

Nosaltres  fem la millor actuació del Centre Vila, amb la torre de set, el cinquè quatre de vuit, el set de set, i vano de cinc el meu 121

Fotos Maite

Crònica del Marc

___________________________________________________________________________

!6 de Juliol anem a Calafell amb Castellers de Terrassa i Nens del Vendrell

Avui es volia tirar el tres, però han preferit fer una prova del tres de set  amb el Magi i la Alba per si al final son els que ens pugin al tres de vuit.

Fem la torre, el quatre amb agulla, el tres de set i el pilar de cinc, avui faig tots els castells

Dades de l’actuació

Nens: tres de vuit, Torre de vuit, quatre de vuit i Pilar de sis

Castellers Terrassa; Cinc de set, Torre de set, quatre de set  amb pilar i pilar de cinc

Bordegassos: Torre de set, quatre amb pilar, tres de set, i Pilar de cinc

Fotos Maite

Crònica del Marc

___________________________________________________________________________

29 juliol 2017 Diada de Festa Major de Vilanova

Actuem com els ultims anys amb els decastellers de vilafranca i jove Tarragona

Avui, fem una actuació perfecte, tot el que voliem, primer tres de vuit, quatre i torre de set, ja que la de vuit li falta recorregut, el meu 122 4/8, i el meu 3/8  85

dades de l’actuació:

Bordegassos: Pilar de quatre caminant, Tres de vuit, Quatre de vuit, Torre de set, quatre Pilars de cinc i quatre pilars de quatre

Castellers de Viafranca:

Torre de nou, Tres de deu carregat, Quatre de nou am folrre i pilar, intent de Pilar de vuit, i dos pilars de cinc

Jove de Tarragona:

Nou de vuit, Cinc de nou, Quatre de nou, Pilar de vuit i pilars de cinc

Fotos Maite

Crònica del Marc

Pinyes

___________________________________________________________________________

Dies 4 i 5 d’Agost Festa Major de Vilanova

Aquí entre els dos dies fem a part de molts pilars de quatre i altres castells de sis, onze pilars de cinc per poder coincidir el numero 1000 descarregat al vot del poble.

El pilar el fem,  el Marcos Dani Ponce, Nerea i Magí  i jo a baix, Agulla el Kanko, Contrafort el Victor, crosses la Nuri Flores i la Kuki, laterals Ton i Savany, primeres Tello i primeres per devant el Burcet, i evidentment la resta de la colla, val a dir que va ser el Jordi Ibañez, qui es va adonar que en faltaven 19 per el miler, i aquí la tècnica es va posar a treballar amb el Marcos al capdavant per arribar al miler per el vot del poble. El Ibàñez i el Marcelí que en van fer molts de laterals, potser més el Ibàñez van cedir el lloc al Ton i al Salvany, son així de ben parits. El Jordi Castañeda fa l’anunci del pilar numero 1000, tot just entrar les autoritats a la plaça de les Neus, es fa silenci per part de tothom respectant el pilar, molt emotiu piel de gallina, em recordo molt de Carro.

El Marcos volia fer girar tota la pinya del pilar, fem una prova sense el Magí, i ja es veu que no es viable. El Marcos i tot el tronc el giren un cop carregat,

Fotos Maite

Crònica Marc

———————————————————————————————————–

dia 1 de setembre actuem a Agramunt

Avui desprès de vacances anem a la festa major de Agramunt, ens pagant els bussos i fem intercanvi amb Lleida, actuem amb Margeners de Guissona i els castellers de Lleida

Aquí volíem fer el tres de vuit però el Magi no ha volgut pujar, fem això la torre, juntament amb el cinc i el tres  de set

Fotos Maite 

Crònica Marc


11 de setembre actuem a Badalona i anem a la diada Onze de setembre, actuem amb els de Badalona i Sant Just

A Badalona hi fem el quatre de vuit, el tres no el portem perquè tenim gent de vacances del pom de dalt, acompanyem amb la torre i el cinc de set el meu 123 quatre de vuit

Fotos Maite

Crònica Marc

També a la tarda anem un autocar a Barcelona a on hi fem mots pilars de quatre i juntament amb els Nens fem la típica senyera amb els colors de les camisses

Fotos Maite

Crònica Marc

__________________________________________________________________________

16 setembre anem a Tauste 

Aquí hi anem uns 110 i fem en el cercavila, a pert de molts `pilars de quatre, dos tresos de set un quatre de set, i un pilar de cinc

També farem fer un Sant Roc en memória del Carro

Nosaltres, anem a un hostal Casa Pepe a dormir per 35€ la habitació, també  venen les parelles els  Marcos,  el Angel, el Joan Soler, i sols Nejo Miquel Angel i Jordi Alba

Fotos Maite

Crònica Marc

___________________________________________________________________________

24 Setembre Diada del Salvany

Avui actuem amb Castellers de Lleida, Moixiganguers de Igualada,  i Nens del Vendrell

Actuació completa, desprès de passar per la plaça de la vila a fer tres pilars de quatre per la marató per la independència, junt amb els de Lleida i Igualada, els Nens fan els pilars al Vendrell, i comencem a dos quarts d’una a la plaça de les cols

He dit actuació completa perquè fem la mateixa que la Festa major, quatre i Tres de vuit amb la torre de set, i acabem amb dos pilars de cinc, un amb el Salvany. També debuten dos aixecadors,  la Clàudia i la Foix,  ja que el no volia pujar, el meu 124 quatre de vuit i el segon Tres d’aquest any, el meu 86

Dades de l’Actuació

Bordegassos:   quatre i Tres de vuit amb la torre de set

Nens: Quatre i Tres de vuit amb la Torre de vuit

Igualada:  Quatre de vuit, Tres de vuit i Quatre de set amb agulla,

Fotos Maite

Crònica Marc

___________________________________________________________________

6 d’octubre bolo a Girona Cobrem 4000€ fem un tres de set un quatre de sis amb agulla i dos pilars de quatre

Crònica marc

Fotos Maite

___________________________________________________________________________-

8 d’octubre actuem a l?Arboç amb cinc colles més, Jove de Sitges, Jove de Tarragona, Borinots de Sants, Joves de Valls i Minyons de L’Arboç.

Avui fem la Millor Actuació des del 2012 al concurs de Tarragona, fins i tot l’hem millorat, ja que em fet un intent desmuntat de cinc de vuit

He fet tots els castells, i el quatre es el meu 125è, i el meu  87è tres de vuit i la torre de vuit  32

Fotos Maite

Crònica Marc

_________________________________________________________________________-

15 Octubre actuem a Sabadell amb Xics de Granollers Sabadell i Igualada

Nosaltres som a Japó de vacances,

Nosaltres fem el Tres, Quatre de vuit i Cinc de set a més del pilar de cinc i varis pilars de quatre

Crònica Marc 

Fotos Yoko

___________________________________________________________________________

28 Octubre anem a Igualada amb Moixiganguers i alots de Llevant

Avui punxem, comencem amb el tres de vuit, molt bé tirem la torre de vuit i a la primera moguda el folre s’enfonsa, llavors continuem amb la de set i la canalla no ens puja, fem el quatre de vuit i tampoc, val a dir que estava molt malament ja de terços, acabem amb el quatre de set, la Maite es queda a casa per un constipat.

Jo faig el tres de vuit    8

acabem amb dos pilars de cinc, un el fa el Oriol Pereira per primer cop

Igualada fa el seu primer cinc de vuit, juntament amb la torre de vuit i el tres de vuit

Fotos Yoko

Crònica Marc

___________________________________________________________________________

29 Octubre actuem a Mollet, en el seu 25e aniversari

El millor d’avui es el preu ens paguen 2000€ i autocars

Volem actuar amb seguretat pe la canalla, comencem amb el cinc de set, torre de set amb el pom gran dosos i canalla, i quatre amb agulla i el pilar de cinc

Fotos Maite

Crònica Marc

______________________________________________________________________

 

5 de novembre dia de la colla

Avui dia de la colla portem el cinc de vuit a plaça desprès de 15 anys, val adir que l’haviem provat a l’Arboç, intent desmuntat i el divendres a l’assaig fem el cinc net i amb pinya fins a dosos, però a plaça abans d’entrar dosos es trenca, amb una caiguda de molts integrants i acabem desconvocant la diada

Jo no paro res fins acabar temporada degut a uns mals de cervicals, aprofito  la caiguda per anar al hospital a fer una radiografia em diuen que no hi ha lesió i he de fer 5 sesions de fiseo

Dades de l’actuació

Bordegassos Quatre de vuit, intent de cinc de vuit

Fotos Maite

Fotos homenatge als difunts

Fotos Matinades

Fotos dia de la colla

Crònica Marc

___________________________________________________________________________

11 novembre actuació a la fira

Com ja fa dos anys actuem per la fira amb una aportació de 2000€ per part del ajuntament

Fotos Maite

________________________________________________________________________

12 novembre actuem al Clot amb Barcelona i Sabadell

Per acabar temporada actuem a la plaça Valenti Almirall de Clot, la Placeta que en deiem nosaltres, al devant de l’ajuntament, una diada plena de caigudes per part de Barna i Sabadell, Barna prova per primer cop el cinc de nou i es trenca per la rengla pujant sisens, es para molt de estona,  i Saballuts cauenen el quatre de nou, nosaltres fem el cinc i el quatre amb agulla i pilar de cinc ja que acabem amb dos castells degut al temps d’espera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.