Espinelves

 

Espinelves (Església Romànica) (3)

Espinelves és un municipi de la comarca d’Osona, dins la subcomarca de Les Guilleries, al límit amb la comarca deLa Selva, però pertanyent a la província de Girona.

A Espinelves hi anem el 31 d’octubre de 2013 desprès de passar per la fageda de Santa Fe del Montseny,  Montseny  poble,  i  “Costa del Montseny que pertany al municipi de Fogars del Montclús de la comarca  “Vallès Oriental”

Espinelves és un poble petit molt ben conservat  amb la seva Església romànica i conegut per la festa de avet

Dades del Municip

Gentilici Espinelvenc, espinelvenca
Superfície 17,4 km²
Altitud 752 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
201 hab.
11,55 hab/km²

 Espinelves està situat dins del bosc més gran de Catalunya, a la zona del Montseny-Guilleries, en plena muntanya i prop del mar. És una zona amb fresques arboredes, aigües netes i aires purs. El paisatge, que conjuga totes les tonalitats del verd, complementa tota la suma d’ elements que fan d’ aquest lloc un paradís pel visitant.

La vila, a 750m. d’ altitud, està situada entre el Coll de Ravell i el Coll del Buch, cobert de boscos on impera el silenci, la pau i la quietud, i on els paratjes són dignes d’admirar.

Església de Sant Vicenç d’Espinelves:

El poble d’Espinelves és un dels pocs pobles del romànic que encara es conserven a Catalunya, i on hi podem trobar peces úniques de l’art d’aquella época i en un perfecte estat de conservació.

L’arbreda de Masjoan

A mig quilòmetre del poble, al costat de la carretera que porta a l’Eix Transversal, es troba la concentració d’arbres monumentals més gran de Catalunya. Es tracta de l’arbreda de Masjoan on podreu trobar 58 espècies diferents de coníferes, algunes de les quals superen els 40m d’alçada, com l’avet més alt del país, amb 43m. També destaquen un conjunt de sequoies, la més alta de les quals mesura 44m i té un diàmetre de 201cm. Set d’aquests exemplars han rebut la catalogació d’arbre monumental per part de la Generalitat de Catalunya.

la Fira de l’Avet:

Espinelves es converteix per uns dies, per paisatge, per història, per tradició, per patrimoni, per bellesa, en el marc incomparable on s’expressa de la forma més genuïna tota la màgia del Nadal.

Festa major

Es celebra per Sant Jaume el 25 de juliol

Com arribar-hi

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”espinelves catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 Fotos

Clica la Foto i veus les del poble

Espinelves (11)

 

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Pàgina web

Ajuntament

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.