Arxiu diari: 4 gener 2014

Nulles

Nulles (Bàscula) (3)

Nulles és un Poble cap de municipi de la Comarca de l’Alt Camp (Tarragona)

A Nulles hi anem el 2 de novembre de 2013

Dades del municipi

Gentilici Nullenc, nullenca
Superfície 10,61 km²
Altitud 231 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
446 hab.
42,04 hab/km²

 

Entitat de població Habitants
Bellavista 23
Casafort 7
Nulles 384
Font: Municat

Breu historia

Nulles: Va formar part de la Vegueria de Tarragona fins al 1716. Després va passar a formar part del Corregiment de Tarragona des del 1716 fins al 1833.[2]

 Festa Major

Data: Darrer cap de setmana de Juliol
Webwww.nulles.altanet.org

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”nulles catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

Nulles (Cooperativa)

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Navàs

Navàs (Estació de autobusos) (6)

Navàs és un poble cap del municipi de la Comarca del Bages (Barcelona)

A Navàs hi anem el 13 d’Octubre de 2013

Dades del Municipi

Gentilici Navassenc, navassenca
Superfície 80,60 km²
Altitud 365 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
6.145 hab.76,1 hab/km²

Entitat de població Habitants

Castelladral  49

Mujal, el  52

Navàs  5.841

Palà de Torroella el 179

Sant Cugat del Racó 28

Sant Salvador de Torroella 13

Valldeperes    9

Breu historia del municipi

El municipi de Navàs és un dels més grans del Bages i s’estén entre el Llobregat i el Cardener.

Fins a 1960 va anomenar-se Castelladral, el poble que va donar origen al municipi, situat damunt la serra del mateix nom i a mig camí dels dos rius. A final del segle XIX comença a desenvolupar-se el poble de Navàs a la vora del Llobregat, gràcies a les fàbriques tèxtils. Al mateix temps, al peu del Cardener sorgeixen la Colònia Valls i la de Palà de Torroella.

Avui Navàs és una de les poblacions d’importància industrial i comercial de l’Eix del Llobregat, afectada com totes elles per la reducció de llocs de treball tèxtil però que procura diversificar la seva economia. Compta amb un bon nombre d’entitats esportives i culturals, i amb una important Escola Tècnico-Professional Diocesana, amb alumnat de tota la comarca. Al centre urbà de Navàs destaca la plaçada porxada de l’Ajuntament, que emmarca una font monumental.

Dins del municipi s’ha d’esmentar l’antic poble de Castelladral, gairebé en el límit amb el Berguedà, amb bones vistes i boscos abundants.

Sant Cugat del Racó, enmig d’un paisatge de masos dispersos, clapes de bosc i camps de cereal, és una notable església romànica del segle XI, en força bon estat. Situada en un petit turó, en un indret amable i assolellat, és un dels monuments romànics més destacats de la comarca.

Festes

Festa Major de Navàs

(Diumenge més proper al 25 d’Agost, Sant Genís).

És la festa grossa del poble de Navàs, durant una setmana diversos actes fan del poble una festa. Els principals actes es fan a la Plaça de l’Ajuntament. Durant una setmana hi ha programats actes molt variats i per a tots els públics. Els més tradicionals són la proclamació de la Pubilla i Dames d’Honor (des del 1968) i de l’Hereu i els Fadrins (ambdues proclamacions es realitzen el Dissabte de Festa Major), i els balls de Bastoners, Cascavells, Nans i Gegants de Navàs (el Diumenge de Festa Major, a la sortida de la missa)

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”navas catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

Navàs (Ajuntament) (2)

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Castells i Ermites de la comarca

Esglésies Romàniques

Pàgina web

Ajuntament de Navàs

 

 

Navès

120825-3 Navès Església (3)

Navès és un poble cap de municipi de la Comarca del Solsonès (Lleida)

A Navès hi anem el 25 d’agost de 2012 que fem tot el Solsonès fent estada al Port del Comte

L’ Ajuntament de Navès el trobem, a les afores del poble, com molts dels municipis del Solsonès en que el municipis, son grans i poc poblats.

Dades del Municipi

Gentilici Navesenc, navesenca
Superfície 145,27 km²
Altitud 900 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
274 hab.
1,89 hab/km²
Entitat de població Habitants (2006)
Besora 40
Busa 9
Cases de Posada, les 3
Linya 45
Navès 86
Pegueroles 36
Selva, la 16
Tentellatge 11
La Valldora 16

Breu historia del Municipi

Navès és un municipi de la comarca del Solsonès i, alhora, una de les nou entitats de població o pobles que hi ha al municipi.

Navès és al sector oriental de la comarca, al límit amb el Berguedà i el Bages. El Cardener forma en part el límit occidental del terme que s’estén principalment als vessants orientals de la seva conca. La serra de Busa és el seu límit septentrional. Els plans de Navès s’estenen entre el riu Aigua d’Ora i el Cardener, ja prop de Cardona. Una gran part del territori és accidentada pels plegaments subpirinencs de la Depressió Central.

Llocs d’interès

Castell de Besora

Museu de la Vall d’Ora

Monestir de Sant Pere de Graudescales, església romànica

Festes

La festa major de Navès

Es celebra el primer cap de setmana d’octubre, coincidint amb la festa de la Mare de Déu del Roser.

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”naves catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

LLocs  per gaudir silenci del llibre de Cecília Lorenzo

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

120825-3 Navès Ajuntament

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Castells i Ermites de la Comarca

Llocs per gaudir el silenci

Pàgines web.

Lloc web de l’Ajuntament

 

 

La Múnia

Múnia,La (Església)

La Múnia és un Poble cap de Municipi de la Comarca Alt Penedès (Barcelona)

A la Múnia hi anem el 13 de març de 2011 tot fent Castellet i la Gornal

Dades del Municipi

Gentilici Castellvinenc/a
Pressupost 1.472.724,05 €
Superfície 28,40 km²
Altitud 198 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
1.650 hab.
58,1 hab/km²

Petita historia del municipi

Està situat al límit sud de la comarca, des de la Serralada Prelitoral cap al centre de la depressió del Penedès. A la part de muntanya hi destaca la muntanya del Castellot, coronada pel castell que es coneix amb aquest nom.

El territori és bàsicament pla, tret de la zona sobre la riera de Marmellar. La població, molt disseminada en petits nuclis i masies, viu sobretot del conreu de la vinya. També és important la producció d’alls, de productes de secà, d’arbres fruiters i l’horta. A Castellví de la Marca hom pot localitzar-hi distints monuments i masies d’interès històricoartísic. Entre aquests, destaquen les restes de l’antiga capella de Sant Miquel, la qual data del S.X, i que es troba annexa a les restes d’un recinte emmurallat de l’època medieval, del qual en resta la torre de l’homenatge, coneguda popularment amb el nom del Castellot. 

El conjunt del Castellot, que es troba situat a 465 metres d’altitud, esdevé l’indret més emblemàtic del nostre municipi. Des d’aquest punt hom albira una extraordinària panoràmica de la serralada prelitoral, la depressió del Penedès i la serralada litoral.

 Festes

Festa Major: El 15 d’Agost

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”La munia catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

Ajuntament

 Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Castells i Ermites de la Comarca