Llorens del Penedès

 

Celler Cooperatiu

Llorens del Penedès poble cap de Municipi de la Comarca Baix Penedès (Tarragona)

Visitem Llorens del Penedès el 5 de febrer de 2011

A Llorens del Penedès  es dona la circumstancia que hi ha bastants castellers que estan en altres colles, a  Valls Vendrell etc.  No tenen colla pròpia, i per la vigília de Festa Major fan castells junts al poble. I per Festa Major hi solen actuar colles grans. 

Dades del Poble i Municipi

Gentilici Llorencenc, llorencenca
Superfície 4,64 km²
Altitud 162 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
2.280 hab.
491,38 hab/km²
Entitat de població Habitants
Llorenç del Penedès 1.866
Priorat de Banyeres, el 219
Font: municat 2007

 

Breu historia

Llorenç és un petit municipi de la comarca del Baix Penedès. Es troba envoltat pels termes de La Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Banyeres del Penedès. Té 465 ha., és a dir 4’64 Km2 d’extensió. Es troba a 150 m. sobre el nivell del mar.

L’escut municipal conté un llorer (per ser zona de llorers) arrencat, de colors naturals sobre fons d’argent. Llocs d´interès:

Llorenç és un poblet molt petit en extensió i molt ben cuidat, amb jardins i zones verdes a cada barri. A nivell turístic, és un indret que es pot visitar tot passejant, gairebé en un dia es veu tot. El lloc més emblemàtic és l’Església, que té una pica baptismal que data del s. VIII pre-romànica, i el campanar, caracteritzat per la seva teulada verda. 
El Sindicat Agrícola (1914) és del prestigiós arquitecte César Martinell. Altres llocs característics són el nucli antic del poble, la rambla Marinada I els Jardins d’Oriol Martorell, indret ple d’encant per a perdre una mica l’estona tot observant la seva vegetació, entre la que destaquen dos magnífics exemplars de l’arbust anomenat Llentiscle, que, per raons desconegudes, han assolit la mida d’un arbre.
Altres lloc d’interès, en ser de propietat privada no poden ser visitats: La Masia de l’Estrella, El Mas, el Castell,… 

Amb tot, el que destaca més de Llorenç del Penedès és el seu important moviment associatiu. Una vintena d’associacions de tot tipus –esportives, culturals, socials,…- avalen aquesta afirmació.

Festes

CELEBRACIONS I ACTIVITATS:

LA CANDELERA:    El diumenge més proper al 2 de febrer

SANT JORDI

SANT JOAN

CICLE DE CONCERTS JULIOL A LA FRESCA    (divendres de juliol)

FESTA MAJOR:     10 d’agost

11 DE SETEMBRE

TARDOR LITERÀRIA: als mesos d’octubre i novembre.

JORNADES DE MEDI AMBIENT: als mesos d’octubre i novembre

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”llorens del penedes catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica a la foto hi veus les del poble

Societat la Cumprativa

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Pàgines web

Pàgina web de l’Ajuntament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.