Llerona

 

Llerona (18)

 

Llerona és un poble del Municipi de Les Franqueses del Vallès Comarca Vallès Oriental (Barcelona)

A Llerona hi anem el 4 de Març de 2012 també anem a Corró d’Avall que és el Cap, a on hi ha el Ajuntament

Dades del municipi

Gentilici Franquesí, franquesina
Superfície 29,1 km²
Altitud 232 msnm
Població (2012[1])
• Densitat
19.023 hab.
653,71 hab/km²
Entitat de població Habitants
Bellavista 8.252
Corró d’Amunt 381
Corró d’Avall 8.615
Llerona 1.258
Marata 187
Dades: 2011. Font: Idescat

El municipi de les Franqueses del Vallès és a Catalunya, al centre de la comarca del Vallès Oriental. Limita al nord amb els municipis de la Garriga i Cànoves i Samalús, a l’est amb els municipis de Cardedeu i la Roca del Vallès, al sud amb el de Granollers i a l’oest amb els de Canovelles i l’Ametlla del Vallès.
Ell terme municipal correspon, en part, a l’antiga demarcació històrica de les Franqueses del Vallès, que són mencionades al privilegi atorgat pel comte de Barcelona Berenguer Ramon I el 1025.

Les Franqueses del Vallès és un dels municipis amb més zones d’interès paisatgístic del Vallès Oriental, paratges que estan inclosos en diverses rutes que us convidem a visitar en el plànol del municipi d’aquest web. Les Franqueses disposa d’una completa senyalització rural dels camins i masies del municipi.

Breu historia de Llerona

Hi ha diverses versions sobre l’origen del nom Llerona. La més plausible és l’origen íber del mot Lauro que posteriorment a l’època romana va afegir el sufix -ona per a convertir-se en Laurona. D’aquí la grafia ha anat modificant-se fins Llarona i finalment la vigent Llerona. Lauro es creu que era un territori més extens que l’actual terme de Llerona amb prou població i producció agrària com per a tenir moneda pròpia. S’ha trobat moneda ibèrica de bronze, a una cara hi té gravat un rostre i a l’altre un genet amb la inscripció ibèrica del mot Lauro.

És regit pel Consell del poble de Llerona sota les directrius de l’ajuntament de Les Franqueses del Vallès. L’actual edifici del Consell del poble va ser construït per Manuel Raspall per fer d’escola el 1931.

El territori es distribueix en dues zones: Pla de Llerona, a nivell del riu Congost, i Dalt riba en un pla a uns 30 m. per sobre de l’anterior i pel qual transcorre la carretera de La Garriga a Granollers.

Festes

Festa Major el 8 de setembre

Clica per les festes del Municipi 

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”llerona catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica i veus les del poble

Llerona (5)

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Estacions i creus de terme de la Comarca

Pàgines web

http://www.lesfranqueses.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.