Olivella

111205-1 Olivella (12)

Olivella és un Poble cap de Municipi de la Comarca del Garraf (Barcelona)

A Olivella hi anem el 5 de desembre de 2011

Dades del Municipi

Gentilici Olivellenc, olivellenca
Pressupost 8.595.764,69 € (2006)
Superfície 38,75 km²
Altitud 211 msnm
Població (2013[1])
  • Densitat
3.617 hab.
93,34 hab/km²

Breu historia del municipi

Olivella és un municipi de la comarca del Garraf. En el seu terme es troba l’antic poble de Jafre, actualment abandonat.

El primer petit nucli habitat d’Olivella sorgí del Castell Vell cap a l’any 992, damunt del turó del Puig Molí. La seva població era sostinguda per l’agricultura de secà.

Després d’aquests inicis va haber-hi una disminució de la població deguda al mal funcionament de les collites i la devastació per la pesta negra.

A partir del segle XIV la població va tornar a créixer i es va anar consolidant per l’aparició de diferents masies als voltants del municipi: Can Suriol, les Piques del Masseguer, Mas Liona, Mas Bargalló, la Crivillera, Can Grau, la Masia del Rector i Can Martí.

Actualment el municipi el composen gran part d’aquestes masies, que encara es conserven, el nucli urbà, on es troba l’Ajuntament i l’Esglèsia Nova i sis urbanitzacions on es concentra la major part de la població.

Visitar Olivella és visitar també el Parc natural del Garraf.

Parc Natural del Garraf: L’interès paisatgístic, biològic i cultural del massís, justifica plenament la creació d’aquest espai protegit, fomentant l’ús racional del territori alhora que respòn a la demanda d’equipament i instal·lacions pel lleure i l’activitat pedagògica.

Festa Major

A  l’últim cap de setmana de Juliol

———————————————————————–

Llocs per gaudir silenci del llibre de Cecília Lorenzo

Poble abandonat de Jafra

Jafre, un poble abandonat al Garraf

Olivella

Monestir Budista

Olivella 2

 Com arribar-hi

[google-map-v3 shortcodeid=”de4e2f05″ width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”olivella catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

Olivella Ajuntament

 

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Castells i ermites de la Comarca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.