Informació Castellera

 

Aquí hi trobareu tota la informació de les colles

Els castells són una de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d’Europa, consistent en la construcció de torres humanes de fins a nou i deu pisos d’alçada. Sota el tradicional lema identificatiu “força, equilibri, valor i seny”, els castells constitueixen una excel·lent targeta de presentació de Catalunya al món. Contemplar una exhibició castellera i, especialment, participar-hi és una experiència apassionant que permet posar de manifest la lluita per l’autosuperació individual i col·lectiva, l’esforç per assolir un objectiu, la solidaritat i la integració de gent de totes les edats, condicions i capacitats sota un mateix projecte.

El 16 de novembre de 2010, a Nairobi (Kenya), la Unesco va aprovar la inclusió dels castells en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, atorgant així un reconeixement universal a aquest element. La declaració de la Unesco assenyalava: “Els castells són reconeguts pels catalans com una part integral de la seva identitat cultural, transmesa de generació en generació proporcionant als membres de la comunitat un sentiment de continuïtat, cohesió social i continuïtat.”

Clica els enllaços

Tercer aniversari del reconeixement de la unesco al món casteller

Webs de les colles i altres coses

Agenda de les Colles

Pàgina web Bordegassa

pàgina web de la Coordinadora de castells

Base de dades de les Colles

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.