Canyelles

Canyelles

Canyelles és un poble cap de municipi de la Comarca del Garraf (Barcelona)

Aquí hi venim per tots Sants de 2010 el 1 de novembre.

Aquí hi la empresa de pirotècnia Igual famosa arreu

Gentilici Canyellenc, canyellenca
Pressupost 11.500.520,20 € (2007)
Superfície 14,23 km²
Altitud 142 msnm
Població (2012[1])
  • Densitat
4.275 hab.
300,42 hab/km²

Breu historia del municipi

Canyelles és un poble pintoresc i entranyable, indret estratègic per la seva condició d’enllaç entre el mar i la muntanya. El terme es troba al sector septentrional de la comarca del Garraf i limita amb l’Alt Penedès,formant una cubeta envoltada per diverses elevacions (puig de Sant Miquel, de 358m, Rodó i puig de l’Àliga, de 435m i el Montgròs amb 358m). Situat en un entorn forestal, entre el Parc Comarcal d’Olèrdola i el Parc Natural del Garraf, proporciona al municipi aire fresc, ideal per passejar per la natura.

Canyelles ens mostra que el segle XIX fou el moment de màxima expansió del municipi. Malgrat tot, des dels inicis del segle XX fins als anys 1960-70 aquest creixement s’anà desaccelerant progressivament. Finalment, dels anys 80 ençà hi ha hagut un punt d’inflexió: s’ha accelerat el creixement gràcies a la creació de noves urbanitzacions.

El municipi comprèn, a més del poble de Canyelles, diverses masies disperses, les cases del Xum i, finalment, Llacunalba. El primer document que es coneix on apareix esmentat aquest territori es remunta a l’any 992, i apunta que la primera zona poblada del municipi fou Llacunalba.

Avui dia, Canyelles és un municipi que s’ha expandit, i ha donat origen a urbanitzacions com són Califòrnia, Can Roca, Cogullada, Daltmar, la Selva de les Meravelles, les Amèriques, les Palmeres, Muntanya del Mar, Nou Canyelles i Vora-Sitges

Festes

Canyelles - Fira de Santa Llúcia (Foto: Ajuntament de Canyelles)
Canyelles – Fira de Santa Llúcia (Foto: Ajuntament de Canyelles)

Cada any es celebra a Canyelles la Fira de Santa Llúcia per donar la benvinguda a les festes nadalenques

Amb més de 300 parades d’articles nadalencs, artesania i productes gastronòmics. Passejant pels carrers del casc antic podreu trobar el vostre arbre de Nadal, el guarniment que us faltava, el regal perfecte i, per descomptat, el Tió que no pot faltar a cap casa. Per aquells més previsors que ja tingueu preparat tot pel Nadal podeu simplement donar un tomb i participar en les diferents activitats, 

 Pirotècnia Igual

Els inicis de la nostra empresa es remonten a la primera dècada del segle XX, encara qeu la seva fundació oficial data de 1920 de la ma de Francisco Igual i el seu para Eduardo Igual.

El 1962 Mario Igual Baseda va desenvolupar un canvi en el funcionament de l’empresa fins llavors molt artesanal i limitada al mercat nacional, que va suposar la contrucció de les actuals instal·lacions de Canyelles a Barcelona per una major producció, i al mateix temps, per la producció de pirotècnia destinada al mercat Europeu.
El 1980 Pirotecnia Igual passa a constituir-se com a societat anònima i comença un procés d’Internacionalització que culmina el 1995 amb la constitució de PiroGestion s.l, a Tarragona, 1998 amb la constitució de Pirotecnia Igual Chile s.a, a Valparaíso, i el 2007 de Igual Gulf Fireworks amb seu als Emirats Arabs.

Com arribar-hi

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Canyelles catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos 

Clica el enllaç i veus les del poble

(Canyelles) Ajuntament Antic

 

Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Llocs emblemàtics de la Comarca

Llocs d’interès històric de la Comarca

Pàgines web

Canyelles a la Web

Pàgina web de l’Ajuntament

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.