Calafell

110102 Calafell (101)

Calafell és un poble cap de municipi del Baix Penedès (Tarragona)

A Calafell hi anem el 2 de gener de 2011 i anem també a Cunit Segur de Calafell

Dades del Municipi

Gentilici Calafellenc, calafellenc
Pressupost 42.857.200,33 € (2009)
Superfície 20,38 km²
Altitud 67 msnm
Població (2012[1])
  • Densitat
24.672 hab.
1.210,6 hab/km²

Municipi Població

Entitat de població Habitants
Segur de Calafell 8.523
Platja de Calafell, la 2.919
Calafell 7.094
Bonanova 142
Bellamar 227

Breu historia

El nom de Calafell, topònim que vol dir “Castell petit” el trobem per primer cop escrit en un document el 999. Aquest acollidor municipi es troba situat al cor de la comarca del Baix Penedès, porta de benvinguda a la Costa Daurada, considerada com un dels referents internacionals més importants del món turístic.

Ibers i Romans, Àrabs i Senyors Feudals, tots ells formen part de lahistòria de Calafell. Porta oberta al Mediterrani, Calafell barreja la riquesa del seu patrimoni històric amb el poderós atractiu de cinc quilòmetres de platges de fina sorra daurada, amb el certificat de gestió mediambiental UNE-EN ISO 14001:2004 i el recent certificat EMAS atorgat per la Unió Europea.

La Ciutadella Ibèrica, la Casa Barral, el Bot Salvavides, l’Església de Sant Miquel o el Castell de la Santa Creu són alguns dels testimonis de la història que ens fan de guia a través del temps fins avui, on conviuen la música, l’esport, la mar i una bona taula -amb el gust mariner de l’Arrossejat, tradicional del Xató, o dolç de les nostres postres típiques, Els Cossetans.

Calafell gaudeix de la Certificació de Turisme Familiar atorgada per la Generalitat de Catalunya, això significa que disposem d’una oferta d’allotjaments i restauració adaptada a les necessitats de les famílies i d’una gran varietat de propostes d’oci i entreteniment, Calafell també forma part del club de Turisme Actiu amb activitats com el Nòrdic Walking, senderisme i BTT (amb guies titulats i totalment gratuït).

Festes

Festa de la Candelera

2 de Febrer

Festa Major de Sant Pere (Platja) 

29 de Juny

Festa Major de la Santa Creu

16 de Juliol

Festa Major de Sant Miquel (Segur de Calafell)

29 de Setembre

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”calafell catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Llocs per gaudir el silenci del llibre de Cecília Lorenzo

Foto de restes de la necròpoli i castell 

110102 Calafell (Castell) (19)

Calafell

Fotos

Clica la foto i veus les del poble

110102 Calafell (103)

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Estacions i creus de terme 

Castells i Ermites de la Comarca 

Pàgina web

Ciutadella ibèrica de Calafell

Castell de Calafell

Pàgina web de l’Ajuntament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.