Cunit

Cunit Hostal la Diligencia

 

Cunit és un poble cap de Municipi de la Comarca del Baix Penedès (Tarragona)

Visitem Cunit el 2 de gener del 2011

Dades del Municipi

Gentilici Cunitenc, cunitenca
Superfície 9,7 km²
Altitud 10 msnm
Població (2012[2])
  • Densitat
12.626 hab.
1.301,65 hab/km²

Breu historia del municipi

 Situat a la comarca del Baix Penedès, provincia de Tarragona, i inclòs a la tercera corona de la regió urbana de Barcelona. Limita amb Segur de Calafell, municipi de Calafell de la mateixa comarca, aixi como amb Cubelles, comarca del Garraf, i Castellet i la Gornal, comarca del l’Alt Penedès, ambos de la provincia de Barcelona.

El terme està travessat de nord a sud per torrents i rieres. Els més destacats són el torrent de Cal Cove, que prové de la zona del fondo d’en Roig, la riera de Cunit, també anomenada torrent de Sant Antoni, i el torrent d’en Pedró, al límit amb Cubelles.

Un dels principals atractius del municipi són els seus 2 quilòmetres i mig de platges de sorra fina daurada en forma de cales, protegides per 7 espigons longitudinals més 4 en forma d’illa. Aquests espigons es van haver de construir a principis dels anys 1980 degut a que les construccions del pantà de Foix així com els ports de Cubelles (pel nord) i de Segur de Calafell (pel sud) van ocasionar l’alteració dels equilibris morfodinàmiques, essent l’efecte visible la pèrdua de les seves platges.

Des de l’any 1997 rep el guardó de Bandera Blava de la Fundació Europea d’Educació Ambiental.

Destaca l’església parroquial de Sant Cristòfol, del segle XII malgrat que l’estructura actual és de l’any 1720 i el Castell de Cunit.

Festes

Festa Major

Sant Cristòfor és el patró de Cunit i al sant està dedicat l’altar major de la seva església parroquial. Concerts, xocolatada, sardanes, ball de festa major, pregó…i el tradicional castell de focs artificials són actes destacats de la Festa Major. I com arreu, en el decurs de la festa, hom pot beneir els cotxes ja que recordem que Sant Cristòfor és també el patró dels automobilistes.

Si vols més informació clica els enllaços

Feria de Abril” de Cunit 

Festes de barri

Teatre i activitats al carrer

Carnaval de Cunit

Carnaval d´estiu de Cunit

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Cunit Catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica la Foto i les veus totes

Cunit Hostal

Clica els enllaços i en veus més

Ajuntaments Comarca

Esglésies Comarca

Estacions catalanes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.