Cubelles

Cubelles Església

Cubelles és un poble cap de Municipi de la Comarca Garraf  (Barcelona)

Hi anem el dia 2 de gener del 2011

Crec recordar que  Cubelles els Bordegassos vàrem fer-hi la primera sortida fora de Vilanova

Dades del municipi

Gentilici Cubellenc, cubellenca
Pressupost 19.477.685,00 €
Superfície 13,67 km²
Altitud 12 msnm
Població (2012[2])
  • Densitat
14.375 hab.

Breu historia del Municipi

iCubelles és una vila i municipi de la comarca del Garraf, situada a 50 km de Barcelona, sent l’última població de la zona costanera de la província i de la comarca per la part del sud. Hi passa i desemboca el Riu Foix.

Església de Santa Maria de Cubelles (1737) El campanar data del 1765. Església de planta rectangular amb tres naus dividides en trams marcats pels contraforts exteriors. Façana que imita un encoixinat de pedra.

Castell Marquesos d’Alfarràs Bastit el 1675 (s. XVII) sobre les restes de l’antic castell de Cubelles, actualment s’està restaurant.

Can Travé Can Travé és una grandiosa edificació d’estil clàssic, on hi havia una biblioteca de mitologia clàssica i un gabinet d’història natural que va impulsar Frederic Travé. Pertany a la família Travé. Propietat privada.

El gran creixement del cultiu de la vinya al Garraf durant el segle XVIII provocà un excedent demogràfic, aquest fet impulsà, durant el segle XIX, impulsà molts homes a creuar l’Atlàntic per fer fortuna a Amèrica. El somni americà va ser possible per a alguns que van tornar al Garraf i s’hi van instal·lar. Aquests americanos o indianos, nom amb què s’identificava aquests nou-rics, van ser els promotors d’una insospitada i vertiginosa transformació de la comarca: arquitectònicament van vestir els municipis del Garraf amb masies, cases, palaus i residències exquisides. Us convidem a descobrir tot passejant, algunes de les joies arquitectòniques més representatives d’aquesta època.

Biografia i anèdotes del El Pallaso Xarli Rivel

Festes

 • Festa Jove

  Les entitats juvenils del municipi, sota la coordinació de la regidoria de Joventut, organitzen una sèrie d’activitats per incrementar el sentiment de pertinença al municipi.

 • Icones dels Gegants de Cubelles

  Festa Major petita

  La Festa Major Petita de Cubelles se celebra sempre al voltant del 30 de juliol, dia de Sant Abdó i Sant Senén, copatrons de la Vila de Cubelles.

  Els principals actes són la celebració del correfoc, la trobada de Gegants i la missa solemne concelebrada pels rectors de les parròquies del Garraf.

 • Cartell Festa Major 2013

  Festa Major

  La Festa Major de Cubelles se celebra al voltant del 15 d’agost, dia de Santa maria, patrona de la Vila.
  Els principals actes estan relacionats amb les tradicions populars, com els balls de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles, ball de Festa Major, entrada d’Ofici i Missa solemne, concerts per a joves…

   

 • Diada web

  Diada Nacional de Catalunya

  Acte protocol·lari de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, l’Onze de Setmebre.

  Els actes tradicionals són l’ofrena floral al monument “El Geni i la Froça bruta”, d’Anselm Cabús, ubicada a la plaça de l’Església, i la hissada de la Senyera fins dalt del Campanar de l’església de Santa Maria de Cubelles.

 • Cartell Festa Verema 2013

  Festa de la Verema

  La Festa de la Verema és la cloenda oficiosa de la temporada estival a Cubelles. Vol ser un homenatge al món de la pagesia del municipi, tant important en el desenvolupament econòmics i social de la Vila al llarg de la història.

 • HIVERN
 • Reisweb

  Cavalcada dels Reis Mags d’Orient

  La cavalcada de SSMM els Reis Mags d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar és un dels actes tradicionals més concorreguts pel públic infantil de la vila.

  En les seves carrosses, la comitiva reial, amb els patges, recorren els carrers de Cubelles fins arribar a la plaça de la Vila. A l’Ajuntament reben la clau de la vila i després les cartes dels nens a l’església de Santa Maria de Cubelles.

 • Xató de Cubelles

  Xatonada Popular

  Per promocionar un dels plats típics de la Vila, el xató, Cubelles celebra cada any una jornada festiva al voltant d’aquest plat que barreja els ingredients de la terra i de la mar.

 • Cartell 4a Fira Nadal

  Fira de nadal

  Parades de venda de productes tradicionals del Nadal pels carrers del nucli antic de Cubelles

 • PRIMAVERA
 • Puntaires

  Setmana Cultural

  La Setmana Cultural de Cubelles és un programa d’activitats al voltant de la llengua, les tradicions i la cultura catalana que se celebra a la nostra vila des de fa més de 30 anys, al voltant del dia de Sant Jordi.

 • Charlie Rivel en bicicleta

  Festa de la Bicicleta

  La Festa de la Bicicleta és una passejada pels carrers de Cubelles adreçada a un públic familiar.

  La festa té una trajectòria de 25 anys i es complementa amb activitats infantils, exhibicions i sortejos de bicicletes i productes esportius.

 • TARDOR
 • Gent gran

  Setmana de la Gent Gran

  Programa d’activitats per retre homenatge a la gent gran del municipi de Cubelles, al voltant del dia Internacional de la Gent Gran que se celebra anualment l’1 d’octubre

Com arribar-hi
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”cubelles catalunya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotos

Clica a la foto

Cubelles Font

Clica els enllaços

Ajuntaments del Garraf

Esglésies del Garraf

Estacions  del Garraf

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.