Das

Das (3)

Ajuntaments de la Comarca

Das Poble cap de Municipi de la Comarca de la Cerdanya (Girona) Ens hi arribem el 9 de gener de 2011 també passem per la Molina i passem per Toses però no hi fem fotos. Aquí hi vàrem esmorzar desprès de fer un tomb  globus des de Alp. el any 2008 Dades del Municipi

Gentilici Dasenc, dasenca
Superfície 14,90 km²
Altitud 1.219 msnm
Població (2012[1]) • Densitat 222 hab.

El Municipi

Entitat de població Habitants
Das 103
Mosoll 15
Sanavastre 85
Tartera 8
Urbanització Tartera 8

Breu historia 

Els límits del terme municipal són al nord amb Ger, al est amb Alp i Fontanals de Cerdanya, al sud amb Urús i al oest amb Prats. Té agregats els nuclis de Mosoll. Sanavastre, Tartera i la urbanització Tartera.

La fortificació de la Torreta data de l’època romana. A més, hi ha un assentament prehistòric. Al segle X, Das, en els documents escrits en llatí, era anomenat Villa Adatio.

Al sud del municipi (i a la part més alta del mateix) hi ha situada part de l’estació d’esquí de Masella.

L’agricultura i la ramaderia, principalment bovina, era la base de la seva economia fins que l’estació d’esquí de la Masella ha fet de Das un centre important turístic residencial.

Llocs d’interès: Església de Sant Llorenç. Neogòtic Església de Santa Maria de Mosoll. Romànic Església de Sant Iscle i Sant Victòria de Sanavastre. Romànic Església de Sant Julià de Tartera. Romànic. Museu Etnològic de Das Pistes d’esquí de la Masella. Festes: A l’hivern la Festa petita de Das    el dia 4 de desembre per Santa Bàrbara. A l’estiu la Festa Major de Das       el dia 10 i 11 d’agost per Sant Llorenç. Com Arribar-hi [google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”das catalinya{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”] Fotos  Clica a la foto i les veus totes Das (2)   Clica els enllaços

Ajuntaments de la Comarca

Esglésies de la Comarca

Llocs per gaudir natura de la província de Girona

Pàgines web

Pàgina web de l’ajuntament

Escuts i banderes de la Cerdanya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.